Selv om Kurt Nykjær i sit parcelhus i Holluf Pile har »glæde« af gyllelugten i ny og næ, så bakker han landbruget 100 procent op.

- I en sensommer med varme og ingen vind ender det naturligvis med iltsvind i farvandene. Alligevel vælger man det nemmeste: at give landbruget hele skylden. De fleste i Fyns amt virker nærmest erhvervsfjendske og ser hellere øen omdannet til et eldorado for lystfiskere, lyder det fra Kurt Nykjær, der selv arbejder i byggebranchen.

Det skete som led i »høstfesten«, arrangeret af Landbrugets Samfundskontakt på Fyn, og sammen med mange øvrige byfolk benyttede han lejligheden til at studere køretøjet fra gårdejer Torben Thomsen i Ebberup - og udtrykke sin støtte til landbruget.

- Vi har haft en god dialog her i dag med de fleste. Man har bakket landbruget op og værdsætter vore initiativer i bestræbelserne på at få en så præcis gødskning som muligt, sagde Michael Christensen, der havde taget turen fra Ebberup til den usædvanlige holdeplads midt i Odense by.

- På nær et par dyre minkpelse blev alt solgt til gode - og anstændige - priser, siger konsulent Judith Lynggaard fra arrangørerne, Landbrugets Samfundskontakt Fyn.

- Mange gjorde et godt køb, og samtidig blev der sat fokus på landbrugets produkter og de mange stande ved høstfesten, lyder det fra en tilfreds arrangør.

Hun tror og håber på, at høsten, der var den tredje i rækken, fortsat kan blive et festligt og vigtigt indslag i bestræbelserne på at profilere landbruget overfor det omgivende samfund.

Dette skal hæve i 18 timer.

1 kg groft rugmel tilsættes.

Dejen lægges i to rugbrødsforme. Husk at tage 500 g surdej fra og kom groft salt på surdejen.

Brødene skal hæve i 7 timer.

Brødene sættes på nederste rille i ovnen ved 180 grader i en time og tre kvarter.