EU kommer til Fyn

Fyn bliver i dagene 7.-10. september rammen om et uformelt møde for 26 europæiske landbrugsministre og to kommissærer. Programmet omfatter blandt andet et besøg hos fødevareminister Mariann Fischer Boel på Østergaard i Munkebo.

I fire dage – fra lørdag den 7. til tirsdag den 10. september – samles 26 europæiske landbrugsministre samt EU’s forbrugerkommissær, David Byrne, og EU’s landbrugs- og fiskerikommissær, Franz Fischler, til uformelt ministermøde i Nyborg.

De deltagende ministre kommer fra de 15 EU-lande og fra 11 ansøgerlande. Desuden deltager en række embedsfolk samt ministrenes ægtefæller, for hvem der er udarbejdet et særligt program.

I alt ventes 300 deltagere, der skal bo på hotellerne Hesselet og Nyborg Strand i Nyborg, og som udover mødeaktiviteter og diverse virksomhedsbesøg vil besøge flere af Fyns mange seværdigheder.

Landbrugspolitikken er et af de udvalgte områder, og mødet for landbrugsministrene bliver det femte af i alt 13 uformelle ministermøder under det danske formandskab - og det første møde, der afvikles på Fyn.

Ministrene og deres ægtefæller ankommer i løbet af lørdagen og får det første indtryk af Fyn ved en privat velkomstmiddag lørdag aften på restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde.

Søndag formiddag er der besøg på Johannes Larsen museet i Kerteminde samt på den eneste bevarede vikingeskibsgrav, Ladbyskibet. Frokosten afvikles under private former i den danske fødevareministers hjem, Østergaard i Munkebo.

Resten af ministerdelegationerne ankommer i løbet af søndagen, der afsluttes med officiel velkomstmiddag for hele ministerdelegationen på Hotel Hesselet.

Tirsdag formiddag holder landbrugsministrene uofficielt rådsmøde, afsluttende med en pressekonference, og om eftermiddagen rejser de udenlandske gæster hjem til deres respektive lande.

Sideløbende med programmet for ministre og delegerede afvikles et omfattende program for det store opbud af pressefolk fra mange lande, som kommer for at dække det uformelle ministermøde. Presseprogrammet omfatter blandt andet en konference om fødevaresikkerhed samt et besøg på Steensgaard Gods med osteproduktion og gårdbutik.

Læs også