Sydfynsk internet-succes

1,7 millioner »hits« (»besøg«) af 276.000 forskellige brugere i løbet af de sidste 12 måneder.

Dette imponerende resultat er opnået af hjemmesiden www.historie.syd-fyn.dk, der er etableret af Sydfyn-info.dk A/S og med materiale leveret af blandt andre Svendborg & Omegns Museum og gårdejer Hans Nørgaard, Egebjerg. Sidstnævnte står desuden for hjemmesiden www.jersey.syd-fyn.dk, som p.t. er under videreudvikling.

Hans Nørgaard, der er en væsentlig årsag til, at de nævnte sider er kommet op at stå, er uddannet socialrådgiver men har siden 1975 drevet et mindre landbrug i Egebjerg med jerseykøer. Sideløbende hermed har han været kraftigt involveret i fynsk lokalhistorie, blandt andet som en af initiativtagerne til Egebjerg lokalhistoriske forening og arkiv samt en stor sydfynsk samling af gamle landbrugsmaskiner.

- Siden vi startede www.historie.syd-fyn.dk for tre-fire år siden, er det blevet Danmarks førende historie-side med over fire millioner hits indtil nu. Og mange forskere i flere forskellige lande henvender sig, for eksempel også med videnskabelig forskning vedrørende gamle landbrugsmaskiner, fortæller Hans Nørgaard. Alene de forskellige Jersey-sider har ca. 12.000 besøg hver måned, heraf ca. 8.000 besøg fra amerikanere.

Læs også