DN: Landmænd skal ikke bære byrden

Ella Maria Bisschop-Larsen fastslår, at landmænd, der mister dyr til ulven, skal kunne søge erstatning

Vildtforvaltningsrådet består af repræsentanter fra landbrug, skovbrug, jægere, Danmarks Naturfredningsforening samt en række andre grønne organisationer.

Hos Danmarks Naturfredningsforening (DN) vækker det tilfredshed, at der nu ligger en ulveplan klar, som miljøminister Ida Auken (SF) skal kigge på. Hos DN peger man på, at den fredede ulv dermed kan se frem til permanent opholdstilladelse.

Præsident i DN Ella Maria Bisschop-Larsen erkender, at ulven giver udfordringer:

- Holdningsmæssigt er ulven den største udfordring på naturområdet i nyere tid. Det, at et så stort rovdyr genindvandrer efter 200 år, er noget næsten alle har en holdning til. Men i Vildtforvaltningsrådet har vi alle taget afsæt i, at når nu er ulven her, hvordan løser vi så de problemer, der følger med, siger hun på DN’s hjemmeside.

Her fremgår det også, at landmænd, der mister husdyr til ulven, skal kunne få erstatning af staten.

- Det, vi i Vildtforvaltningsrådet lægger op til, er en forvaltning, som efter vores bedste overbevisning skaber rigtigt fine rammer for ulvens tilstedeværelse, i respekt for, at det ikke skal være den enkelte husdyrholder, der bærer den økonomiske byrde, lyder det fra Ella Maria Bisschop-Larsen.

Læs også