Årets slagtesvineproducent med lavt foderforbrug

Anders Andersen, Vestsjælland, blev kåret som årets slagtesvineproducent ved VPS's årsmøde i Herning

Ved VSP's årsmøde Herning var det Anders Andersen, Sandagergaard I/S ved Jerslev på Sjælland, der kåret som årets slagtesvineproducent.

Især fodereffektiviteten imponerer med 2,55 foderenheder pr. kg tilvækst, blandt de produktionstal, der har kvalificeret sjællænderen til den flotte udnævnelse. Tilvæksten ligger dog også pænt med 1.007 gram daglig tilvækst i et slagtesvinehold, hvor dødeligheden ligger på 1,8 procent og dækningsbidraget ligger på 732 kroner pr. stiplads.

De 21.000 producerede slagtesvin fordeler sig med 17.500 stk. på vådfoder og 3.500 stk. på tørfoder. Alt foder er hjemmeblandet, og svinene produceres på tre lokaliteter i stalde af ældre dato, og der drives i alt 750 hektar.

Anders Andersen var indstillet til titlen af Gefion Svinerådgivning.

Slagtesvineproducenten, der fløj ind på en andenplads lige efter Anders Andersen, er Carsten og Jesper Jørgensen, Bornholm, også med et foderforbrug på 2,55 og en daglig tilvækst på 1.006 gram, mens Keld Winther Jensen, Nibe, landede på en tredjeplads med en foderudnyttelse på 2,7 og en daglig tilvækst på 1.065 gram.

Læs også