Miss Himmerland har charme og temperament

Selvom mælkeproducent Dan Christensen havde sine udfordringer med fjerdekalvs Goldday-datteren, var dommeren ikke i tvivl. Den til tider livlige ko blev Miss Himmerland 2017.

Fjerdekalvs Goldday-datteren fra Åskoven I/S i Bindslev fik ikke bare publikums opmærksomhed ved at bukke hovedet og løbe fremad med trækkeren kæmpende i den anden ende af grimen. Hun fik også dommerens opmærksomhed, endda så meget, at den temperamentsfyldte ko blev Miss Himmerland 2017.

En ko, som ikke går ubemærket hen i stalden hjemme i Bindslev.

- Hun er nok noget forkælet, sagde Dan Christensen, som trak primadonnaen til sejr. Dan driver sammen med sin søster og den øvrige familie, som tæller endnu en bror samt mor og far, Åskoven ved Bindslev med 135 holsteinkøer og en charolaisbesætning.

Altid klar til klap

Miss Himmerland vil snakkes med og opdager hurtigt, hvis der går en person i stalden. Så hurtigt som et lyn står hun klar til at få lidt kæl og klap.

Hun er en ko, som charmer sig ind på folkene i stalden, og gerne står lang tid foran en låge inden, Dan overgiver sig, tager hende ud, og lader hende komme over i en halmboks for natten.

Også i ringen viste hun sin egen vilje, mens svedperlerne dryppede fra Dan Christensens pande.

Travl familie

Goldday-datteren blev for to år siden Miss Vendsyssel på Hjørring Dyrskue og var med, da familien stillede skuets bedste besætningsgruppe - også i Hjørring. Hun var også med i år, men havde lige fået kalv, men nu er hun åbenbart tilbage i topform, sagde Dan.

Familien havde travlt med køer, grimer, strigler, børster, lortespande og papir til beskidte korumper. For i ringen ved siden af havde de deres charolaisdyr i aktion. 

Læs også