HCP vil give Zetor renæssance i Danmark

Vestlig teknologi og moderne design præger nye Zetor-modeller, der har premiere på LIB-messen i Fredericia

Det er holdningen hos den danske importør, H.C. Petersen & Co’s Eftf. A/S (HCP) i Grindsted, der på LIB 2002 kan præsentere to nye Zetor modeller.

Det er første gang, danske landmænd får chancen for at se de nye maskiner her i landet. Der er tale om model10641 (76 kW/103 hk) og model 11441 (81 kW/110 hk).

Fra importøren forklarer man, at modellerne er et produkt af fabrikkens bestræbelser på at markere sig i markedet, med en nydesignet modellinie.

I denne linie indgår også model 11741 med en 6-cyl. Lamborghini motor med 88 kW/120 hk. Traktoren, der har elektronisk motorregulering (EMC), udstilles imidlertid ikke på LIB.

turbo og intercooler.

De kører, ligesom topmodellen, med en 3-trins powershift gearkasse (24/18 gear) som med synkroniseret vendegear sørger for et optimalt gearskifte og gearfordeling.

I standardudstyret indgår elektronisk lift med en løftekapacitet på 5850 kg,

3 stk. E/D hydraulik udtag og en hydraulikpumpe med kapacitet på 60 l/min.

– Vi tror på, at Zetor har en kundekreds i Danmark, selvom vi selvfølgelig godt ved, at Zetor ikke vælter markedet. Ikke mindst fordi produktprogrammet går til 120 hk, og her er der jo mange andre traktormærker, som først for alvor starter, pointerer marketingchef Kristian Dalum fra HCP, som har 25 forhandlere knyttet til salget af Zetor herhjemme.

Kabinen er veludstyret med passagersæde, Grammer sæde, justerbart rat og vinduesvisker for og bag. Der er desuden mulighed for, mod merpris, at få bl.a. CD-radio, rotorblink og ny Aigner frontlift.

- Zetor sælger faktisk godt i Tyskland og Norge netop nu. Og vi tror også på, at de nye modeller kan give Zetor et løft i Danmark. Vi er i hvert fald klar til at give den en ordentlig skalle.

- Og med priser, der ligger 25-30 procent under mange andre traktormærker, vil der uden tvivl være en kundekreds, som ikke har behov for den allernyeste traktorteknologi, men som samtidig ønsker vestlig teknologi til en fornuftig pris, påpeger Brian Ellegaard Pedersen, fra HCP’s salgsafdeling.

Læs også