De gamle på udstilling

Udstillingen af veterantraktorer i Brørup var en stor publikumssucces, med næsten 1700 gæster.

Formanden for Folketinget, Ivar Hansen, kan mere end lede diskussionerne mellem landets folkevalgte. Han kan også lede et optog af veterantraktorer. Det demonstrerede han på fineste vis ved åbningen af veterantraktorudstillingen i Brørup forleden.

Det perfekte sommervejr var med til at danne rammen om et arrangement, hvor næsten 1700 betalende gæster kom for at se de gamle, men velholdte traktorer fra 30’erne, 40’erne, 50’erne og 60’erne.

Efter indledningsoptoget fortalte Ivar Hansen i sin åbningstale, at han er glad på Danmarks vegne, at der er så mange, der samler og vedligeholder sager fra det gamle danske landbrug – at der er nogle, som holder liv i den gamle kultur.

- Veterantraktorudstillingen er et sted, hvor land og by mødes på fornemste vis, sagde han.

- Alle de gamle traktorer er privatejede, så der ligger et stort arbejde i at opbevare, vedligeholde, og derefter indsamle dem fra hele landet til udstillingen i Brørup, fortæller Jens Arne Donslund, Hejnsvig, formand for Dansk Veteran Traktor Klub.

Med til at sætte liv på udstillingen var et stumpemarked med salg af gamle traktordele fra 12-15 stande, samt andre kræmmere. Her blev der handlet ivrigt.

Men traktorentusiasterne fik også stor hjælp på madsiden fra damerne i Kræmmerhuset, cafeteriaet på markedspladsen i Brørup.

- Vi havde et fantastisk godt samarbejde med pigerne fra Kræmmerhuset. De ordnede simpelthen det hele, så vi slet ikke skulle tænke på noget som helst omkring mad, siger en meget tilfreds Jens Arne Donslund.

- I det hele taget gik arrangementet helt over forventning. Det er skønt at afholde noget, når det er så stor en succes. Vi vil helt sikkert gentage det til næste år, fortæller han.

Læs også