Veteraner på udstilling

Folketingets formand kører forrest, når veterantraktorer gør deres indtog i Brørup.

Der bliver mulighed for at mindes gamle dage for traktorvenner, når Dansk Veteran Traktor Klub traditionen tro holder udstilling på Markedspladsen i Brørup i den kommende weekend. Udstillingen holdes lørdag fra kl. 9.30-17.00 og søndag fra kl. 9.30-16.00.

Den første aktivitet ved åbningen kl. 9.30 er et musikanført optog fra Stendyssen ved Kartoffelcentralen kl. 9.30. Forrest i optoget kører formanden for Folketinget, gårdejer Ivar Hansen, Agerbæk, som også holder åbningstalen samme dag kl. 12.

De senere år er udstillingen blevet stadig mere omfattende. Sidste år blev den besøgt af knap 1700 betalende gæster, og igen i år ventes stor interesse. Selvom træffet er i det sydjyske, kommer der udstillere fra hele landet, så der er lagt op til en alsidig, stor udstilling.

På udstillingen vises flere end 200 stationære motorer, landbrugsredskaber, entreprenørmateriel og traktorer af alle modeller op til årgang 1976. Blandt andet vil man kunne se en Massey Ferguson 35, som har fået ilagt en seks cylinder Perkins dieselmotor på 130 hk.

På Traktorudstillingen markeres i øvrigt 50 års jubilæet for JF-fabrikken på Als, en verdenskendt maskinfabrik med stor eksport til udlandet. Jubilæet markeres med en alsidig JF-udstilling med alt fra selvbindere til gødningsspredere og halmsnittere.

Til børnene har 4H arrangeret ponyridning og konkurrencer. Derudover sørger 4H for at bage vafler og brygge kaffe til forældrene. Endvidere er der mulighed for at gøre en god handel på salgsudstillingen, hvor Veteran Traktor Klubben sælger ud af deres klenodier. Der er også et stumpemarked samt udstilling af gamle biler og motorcykler.

Begge udstillingsdage præsenteres cirka 150 traktorer i ringen kl. 14.30 af forhenværende maskinkonsulent Åge Sønderby, Varde. Dagen lang vil der være demonstrationer af arbejdende maskineri.

Dansk Veteran Traktor Klub, som står bag arrangementet, har omkring 1200 medlemmer, som aldersmæssigt spænder fra unge i tyverne helt op til den pensionerede mekaniker eller landmand. Alle har det til fælles, at de har en interesse for de maskiner og traktorer, som blev brugt i landbruget for ikke så forfærdelig længe siden.

Læs også