Efterår på de brede dæk

Første fynske sæt af Firestones nye radialdæk på 90 cm’s bredde er med til at muliggøre såningen af de 400 ha hos bedriften hos Preben Larsen, Salby på Hindsholm.

Nyt på markedet er Firestone’s store radialdæk 900/50R42 R 6000, som er specielt udviklet til traktorer med over 150 hk. Med en trædeflade på 90 cm og en dækhøjde på kun 50 cm giver dette dæk både en optimal trækkraft, kørekomfort og samtidig et meget lavt marktryk, selv under ekstreme forhold. Marktrykket ligger på omkring 800 gram pr. cm² eller halvt så meget som et traditionelt standard traktordæk.

- Vi har hverken mærket de irriterende småstød eller gyngebevægelserne, når vi her i sommer har kørt meget på landevejen med kornvogn, fortæller gårdejer Preben Larsen, Salby ved Kerteminde, der som den første på Fyn har investeret i de nye, brede Firestone radialdæk.

Sønnen Thomas, der frem til midten af november skal tilså bedriftens 400 ha med vinterafgrøder med New Holland 8970 traktoren og en 6 meter Väderstad såmaskine, glæder sig også over dækkenes egenskaber i de våde marker. Men også vejtransporten er lettere i forhold til kørsel med tvillinghjul. De nye dæk bringer »kun« traktorens totalbredde op på 2,90 meter.

- Klimaet i år har naturligvis øget salget af dækløsninger - i mange tilfælde med beslutning og bestilling time for time, siger salgschef Palle Beiskjær hos Ovethi A/S Dansk Dæk Service i Gelsted, som har leveret Firestone-dækkene til Preben Larsen.

Læs også