Alle Deutz-Fahr samles i Randers

(Effektivt Landbrug) Sund indbyrdes konkurrence mellem tre grupper medarbejdere på fabrikken i Randers, der arbejder med hvert sit mærke.

Deutz-Fahr Ectron mejetærsker modellerne har været produceret i Randers de sidste par år, og nu er produktionen af Deutz-Fahr M 56 modellerne og dermed den sidste del også flyttet. Flytningen fra Deutz-Fahrs egne fabrikker i Tyskland er sket for at frigive kapacitet til at producere flere traktorer.

På fabrikken i Randers er der opført en ny montagehal specielt til Deutz-Fahr mejetærskere. Sales Engineering Manager Erik Leth fra Dronningborg Industries fortæller, at man på fabrikken er meget glade for produktionen af Deutz-Fahr mejetærskere.

- Vi har allerede produceret cirka 400 Deutz-Fahr mejetærskere, og Deutz-Fahr skal i fremtiden udgøre cirka en tredjedel af fabrikkens produktion, siger Erik Leth og tilføjer:

- Derfor har vi taget ekstra mandskab ind, hvor vi ellers plejer at fyre folk, når højsæsonen er ovre.

- Fabrikken er delt op sådan, at mærkerne produceres i hver sit afsnit af fabrikken, som er tilknyttet hver sin medarbejderstab. Og der er en sund indbyrdes konkurrence imellem medarbejderne og stolthed over de mærker, de producerer, fortæller Erik Leth.

Deutz-Fahr produceres efter konstruktioner og tegninger fra Tyskland. Derfor har Randers-fabrikken ved overtagelse af produktionen fået 7-8.000 flere reservedele at holde styr på. Deutz-Fahr har det fulde produktansvar, og har til stadighed tre-fire ingeniører stationeret i Randers til den løbende produktudvikling og kvalitetskontrol.

- Den eneste ændring, der er sket i konstruktionen, er, at hvor man i Tyskland malede konstruktionen efter samlingen, så maler vi her alle komponenter færdige, inden vi samler med galvaniserede skruer og bolte. Det giver en bedre korrosionsbeskyttelse, forklarer Erik Leth.

- Til dette års høst har vi fået alle Deutz-Fahr mejetærskere leveret fra fabrikken i Randers. Vi ekspederer fortsat reservedele fra vores lager i Krogager, men med fabrikken placeret i Randers har vi endnu hurtigere adgang til supplement i kritiske situationer, siger markedschef Kristian Dalum fra HCP.

Læs også