DM i anlægsgartneri kommer til Have & Landskab

Når Have & Landskab efter planen finder sted i slutnigen af august, bliver det med DM i anlægsgartneri.

Have & Landskab kommer til sommer til at klinge af lyden af arbejdsomme unge, som vil vise deres færdigheder til den samlede grønne branche og dyste om at være de bedste til deres fag.

Danmarksmesterskabet for anlægsgartnerelever og brolæggerelever vil nemlig blive afholdt på Have & Landskabs arealer til august, og det ser udstillingsleder Dina Overgaard frem til – specielt fordi det i år er præcist 20 år siden, at danmarksmesterskabet sidst blev afholdt – netop på Have & Landskab i 2001.

- Jeg er glad for, at vi nu kan slippe de unges skaberkraft fri på Have & Landskab. Jubilæumskonkurrencen vil virkelig give de over 11.000 gæster noget interessant at kigge på og vil samtidig vise virksomhederne, at der er masser af potentiale i at tage elever, fortæller Dina Overgaard, der tilføjer, at en udstilling ikke kun handler om at vise produkter frem.

- Den skal være dynamisk, og derfor har det længe været drømmen at gøre noget i denne dur, som samler branchen og er med til at generere den dialog, netværk, viden og faglighed, som Have & Landskab stå for, siger Dina Overgaard.

Rent praktisk kommer brolæggereleverne til at dyste på udstillingsområdet »Torvet«, hvor 250 til 300 kvadratmeter vil blive afsat, mens anlægsgartnereleverne vil være at finde på udstillingsområdet »Strøget« på et større areal på 600 til 800 kvadratmeter.

Skills-format med tyvstart

Hos Byggeriets Uddannelser fortæller uddannelseskonsulent Jette Christiansen, der også er med i Det faglige uddannelsesudvalg for anlægsgartneri, at danmarksmesterskabet på Have & Landskab kommer til at blive afviklet efter den samme skabelon, som man kender fra Skills. Men der kommer også til at være ændringer.

- Det kommer til at følge Skills-formatet, hvor de unge er sammen to og to fra hver skole og skal arbejde ud fra en tegning, hvor de samme elementer indgår. Men jeg kan godt løfte sløret for, at vi kommer til at tyvstarte. Vi sætter allerede konkurrencen i gang om mandagen, hvor Have & Landskab først åbner om onsdagen. Så er der allerede noget at se på og træerne er plantet, når de første gæster kommer, fortæller Jette Christiansen, som finder det helt naturligt, at netop Have & Landskab kommer til at udgøre rammen for danmarksmesterskabet.

- Her kommer hele branchen jo. Og samtidig søger virksomhederne folk som aldrig før, så den kombination lå lige til højrebenet, understreger hun.

Læs også

Kornets Hus åbner med fuldt program
Klimakredit-webinar
Børn & Dyr på Bregentved er igen i år blevet aflyst
Plantekongressen 2021 er aflyst