Landboforening samler Syddanmarks praktikanter til stor velkomstdag

Danske landmænd har praktikanter fra hele verden. Den 20. september kan de mødes i Aabenraa, hvor de kan netværke og ikke mindst få masser af info om Danmark.

Kommer man som landbrugspraktikant til Danmark fra Vietnam, Usbekistan, Uganda eller måske Brasilien, kan det være en stejl læringskurve at hitte rede i danske regler. Samtidig kan det være svært at finde kolleger med samme baggrund som dig.

Det gør ALT-HR (HR- afdeling under Landbrug & Fødevarer Syddanmark) noget ved i samarbejde med KHL og SLF. Alle tre er del af den nye, fusionerede landboforening i Syddanmark.

Onsdag den 20. september 2023 kl. 17.00-21.00 inviterer de alle landbrugets praktikanter og andre med udenlandsk baggrund til én stor Welcome Day. Dagen er populær blandt praktikanterne og en fast tradition, som afholdes to gange om året. Ved det seneste arrangement i april kom der ca. 70 praktikanter, og der forventes som minimum samme antal denne gang.

- Vores helt klare formål med dagen er at få praktikanterne og de øvrige udenlandske medarbejdere til at føle sig velkommen og hjælpe dem med at knytte kontakter på kryds og tværs. Samtidig giver vi dem en række praktiske informationer om fx dansk skat, hjælp til at forstå lønsedlen og landbrugsfaglig info, fortæller rekrutteringsansvarlig hos ALT-HR, Carsten S. Asmussen.

Han tilføjer, at alle er velkommen – også udenlandske medarbejdere, som ikke er tilknyttet som praktikant, men har brug for noget understøttende info om Danmark.

- Ud over praktikanter vil også et udvalg af vores partnere fra Uganda, Usbekistan, Vietnam og Indien komme og møde vores fælles praktikanter, så de kan få talt sammen, siger Carsten S. Asmussen.

Derudover vil der være fornemt besøg fra den ugandiske ambassade i København; Amb. Simon Peter Angundua Ajiku-Deputy Head of Mission, mr. Karugaba Michael Abook- Minister Counsellor/Accounting Officer samt ms. Olga Adnette Muzungu-Third Secretary / Economic & Commercial Diplomacy

Gæster fra Viking Genetics og en lokal landmand tilknyttet DanBred kommer med faglige oplæg efter middagen – og der vil være rig lejlighed til at netværke.

Læs også