Har 450 malkekøer samt 300 kalve og kvier: Herman og Arne viste bedriften frem

Åbent Landbrug bød i år på en række spændende besøgsværter. To af dem i Østjylland var virksomheden Nordic Seed A/S ved Odder og kvægejendommen Mejlhøjgaard nær Horsens.

Åbent Landbrug bød landet over forleden på masser af muligheder for at stifte bekendtskab med både landbruget, og de virksomheder, der er leverandører og partnere for erhvervet.

I Østjylland var to af mulighederne kvægbruget Mejlhøjgaard ved Horsens og planteforædlingsvirksomheden Nordic Seed A/S nær Odder.

Mejlhøjgaard er et moderne og traditionelt landbrug med mælkeproduktion ejet og drevet af familien Oerlemans med brødrene Herman og Arne i spidsen. Bedriften omfatter 450 malkekøer samt 300 kalve og kvier.

Hér var der mulighed for at se nærmere på både malkestalden og malkningen, der hver dag producerer omkring 15.500 kilo mælk, samt kvie og kalveafdelingerne.

Køerne malkes i en sildebensstald, og gyllen fra køerne bliver leveret til Horsens Biogas.

Arealmæssigt dyrker man 200 hektar med majs og græs. På gården har man også en mindre æg- og honningproduktion i form af 95 høner og fem bistader.

Dagen igennem var der pænt ryk ind på gården, hvor der foruden gården og dyrene blev budt på underholdning for de mindste – blandt andet i form af kørsel på minitraktorer, mens der på gårdspladsen var familiehygge med mad og drikke.

Planteforædling på programmet

I år var der også virksomheder med relation til landbruget, der bød indenfor i forbindelse med Åbent Landbrug.

Én af dem var planteforædlingsvirksomheden Nordic Seed A/S, et landsdækkende firma, der holder til i naturskønne omgivelser nær Odder.

Til Åbent Landbrug bød Nordic Seed på oplevelser for både store som små i form af rundvisninger fra frø til plante – herunder maltbyggens vej fra kerne til øl.

For de mindste var der mulighed for tur i traktor-hoppeborgen og skattejagt i en kornbunke.

Nordic Seed blev etableret i 2008 ved en sammenlægning af to andre forædlingsselskaber. I dag har virksomheden over 1000 hektar jord fordelt i Danmark og Tyskland. Virksomheden er ejet af Danish Agro og Vestjyllands Andel.

Læs også