bannerPos

Plantekongressen 2021 er aflyst

Den traditionelle plantekongres plejer at tiltrække fulde huse i Herning. Men til næste år er arrangementet aflyst på grund af coronasmitte. Arkivfoto
26-10-2020 11:00

På grund af corona-situationen aflyses den fysiske Plantekongres 2021, men den afløses af en række spændende faglige aktiviteter, blandt andet gratis webinarer allerede nu fra efteråret.

Corona stikker nu desværre også en kæp i hjulet for Plantekongressen, som skulle være afholdt i Herning Kongrescenter 13.-14. januar 2021.

- Vi har besluttet ikke at afholde plantekongressen i januar – i hvert fald ikke sådan som vi kender den.

Det siger direktør for plantesektoren Troels Toft fra Seges, som arrangerer kongressen i samarbejde med Aarhus og Københavns Universiteter.

- Det er forfærdeligt ærgerligt, men vi er på vej ind i vinteren og dermed også endnu større usikkerhed om corona-udviklingen og corona-restriktionerne. Vi kan ikke risikere at skulle aflyse så stort et fysisk arrangement i sidste øjeblik. Derfor har vi besluttet os for en plan B, siger Troels Toft.

Årsmødet for Planteavl skal naturligvis afholdes, og det kommer til at ske virtuelt 12. januar 2021, fortæller formand for plantesektoren, Torben Hansen.

- Her vil vi som formand og direktør aflægge en digital beretning. Det er på ingen måde det samme som at være samlet til møde i Herning, men vi er både som landmænd og i SEGES ved at have gode erfaringer med online-møder, og vi vurderer, at det er et brugbart alternativ, siger Torben Hansen.

hka
 

Sådan bliver den alternative Plantekongres

Der bliver tale om en flertrins-raket med take off allerede nu i efteråret:

• Efterår 2020: Gratis webinarer hver onsdag fra SEGES med viden og resultater fra blandt andetlandsforsøgene. Følg løbende med i hvilke webinarer, der udbydes, på Landbrugsinfo og »Seges i
Marken«  på facebook.

• 12. januar 2021: Årsmøde i plantesektoren.

• 12. januar – 15. januar 2021: Afholdelse af cirka 20 håndplukkede webinarer med den nyeste faglige viden og inspiration omkring planteproduktionen målrettet landmænd og konsulenter.

• Ultimo februar vil der blive afholdt et event med to særlige dage med fokus på miljø, natur og klima – til landmænd, konsulenter samt fagpersoner i eksempelvis styrelser og på universiteter.

Følg med på landbrugsinfo, »Seges i Marken« på facebook og i medierne for mere information om årsmøde og program for webinarer.

Statsminister afviser kategorisk at have brudt grundlov

Statsminister Mette Frederiksen placerer entydigt ansvaret for de seneste ugers kaotiske forløb omkring nedlukningen af minkerhvervet hos den tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) og embedsmændene i Miljø- og Fødevareministeriet.

Regeringens skatteudspil bekymrer sukkerproducent

- Vi kan ikke fra dansk side bare forvente, at vi kan lægge en ekstraregning i Danmark, og så det ikke får nogen konsekvens fremadrettet, lyder reaktionen fra Nordic Sugar Danmarks administrerende direktør til regeringens forslag om at hæve energiafgifterne.

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.
Side 1 af 1982 (39626 artikler)Prev1234567198019811982Next