bannerPos

DBC Invest overtager aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, foretager nu den første investering i danske biogasanlæg.
05-08-2020 11:08

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, foretager nu den første investering i danske biogasanlæg. Samtidig arbejder DBC på flere investeringer, der ventes inden for nærmeste fremtid.

I foråret 2020 etablerede Danish Bio Commodities investeringsselskabet DBC Invest. I den forbindelse kunne selskabet berette om en samlet investeringspulje på 215 millioner kr. i danske biogasanlæg, hvilket nu har resulteret i den første investering.

DBC Invest overtager således aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas, hvis kommende biogasanlæg er under opførelse. Forventningen er, at selve gasproduktionen påbegyndes medio 2021.

- Vi glæder os over aftalen og det kommende samarbejde med Grauballegaard Biogas. Investeringen er spot on ift. til DBC Invests ambitioner om at være en attraktiv partner i den danske biogasbranche. Udover kapital vil vi bidrage med en solid indsigt i landbrugs- og energisektoren, som vi i samspil med Grauballegaards foreløbige erfaringer fra biomasse- og biogasområdet vil kunne udnytte maksimalt. Derfor ser vi gode perspektiver for anlægget, fortæller Rune Ledgaard Sørensen, direktør i DBC Invest.

Mads Niær Kristensen, der er ejer af Grauballegaard og medejer af Grauballegaard Biogas, bliver storleverandør af biomasser til det kommende anlæg. Samtidig får han titel af direktør i Grauballegaard Biogas og kommer derfor til at spille en central rolle i etableringen og udviklingen af anlægget.

- Jeg tror på et godt og frugtbart samarbejde. DBC består af nogle professionelle mennesker, som har stor interesse i og viden om biogas, så der er grobund for at bringe en masse synergier frem. Derudover involverer de sig i andre biogasanlæg og er med i udviklingen af græsprotein, hvilket er med til at bringe yderligere viden til bordet. Vi behøver jo ikke alle sammen opfinde den dybe tallerken, lyder det fra Mads Niær Kristensen.

Første flag i landkortet

Grauballegaard Biogas er placeret nord for Silkeborg, hvor der ikke er øvrige biogasanlæg i nærområdet. Dermed er der et godt opland for levering af biomasser fra områdets landbrugsbedrifter.

Netop landbruget indtager med eksempelvis biogasproduktion en stor og betydelig rolle i forbindelse med virkeliggørelsen af den grønne omstilling, vurderer Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel.

- Vestjyllands Andel anser biogasproduktion som en vigtig værdiskabelse i dansk landbrug. Derfor glæder det os, at vi har sat det første flag i landkortet, og forhåbentlig kommer der flere til. Det er vigtigt for os, at landbruget godskrives for den grønne omstilling såvel økonomisk som miljømæssigt, fortæller Steen Bitsch.

Han bakkes op af Niels Brøndsted, CFO i Jysk Energi, som desuden beretter om stor interesse for DBC.

- Den første aftale er altid speciel. Derfor er det med stor glæde og stolthed, vi nu kan offentliggøre DBC Invests samarbejde med Grauballegaard Biogas og Mads Niær Kristensen. Vi møder stor interesse i biogasbranchen for vores forretningsmodel i DBC Invest, baseret på et aktivt ejerskab. Vi har derfor også forventninger til, at vi i de kommende måneder vil kunne offentliggøre flere samarbejder, slutter Niels Brøndsted.

hka

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next