bannerPos

Sønderjysk opbakning til to nye biogasanlæg

BioenergiSyds bestyrelse: Fra venstre projektleder Erik Lydiksen, næstformand Andreas Bonde, Bo Langhede, Claus Bruun Jørgensen, Jan Jørgensen og formand Martin Lambert Pedersen.

Redaktionen

24-04-2019 08:32
Landmænd fra Sønderborg og Aabenraa opretter andelsselskab og byder endnu flere landmænd inden for. Den tidligere rådgivningsdirektør, Erik Lydiksen, er udpeget som ny projektchef.

60 landmænd i Aabenraa og Sønderborg kommuner er klar til en indsats for et bedre klima.

Landmændene organiserer sig i et andelsselskab, BionergiSyd AmbA og har til dato indgået aftaler om levering af 460.000 ton biomasse årligt til to nye biogasanlæg, som skal etableres i Glansager ved Sønderborg og ved Kværs.

Indtil opstart af byggeriet i Kværs, der ventes at ske til sommer, er det muligt at tilmelde sig som leverandør, oplyser parterne.

Ny projektchef

Det er Danmarks største biogas-selskab, Nature Energy, som sammen med landbruget etablerer de to biogasanlæg, og det første spadestik til anlægget i Glansager er taget.

For anlægget i Kværs gælder, at der endnu er gang i myndighedsbehandlingen, og at byggeriet ventes at komme i gang inden sommerferien.

På et konstituerende møde i BioenergiSyd AmbA blev Martin Lambert Pedersen, Varnæs, valgt som formand, mens Andreas Bonde, Uge, blev valgt som næstformand.

Bestyrelsen består desuden af Jan Jørgensen, Tumbøl, Bo Langhede, Felstedskov og Claus Bruun Jørgensen, Tinglev. Erik Lydiksen er ansat som projektchef efter Karsten Gram, som har fået nyt job.

Fortrænger fossil naturgas

Martin Lambert Pedersen fortæller, at der fortsat er plads til flere andelshavere og dermed mere gylle til biogasanlæggene, samt at flere har vist interesse for at være med i takt med, at landbruget får en større og større rolle omkring klima og bæredygtighed.

- Den grønne biogas bliver produceret på grundlag af husdyrgødning, madaffald og samt affaldsprodukter, og det er med til at reducere udledningen af klimaskadelige gasser. Biogassen fortrænger den fossile naturgas, og dermed er biogas helt i tråd med udmeldinger fra Arla Foods, Danish Crown og Landbrug & Fødevarer om, at vi har et mål om at blive CO2-neutrale i 2050, siger Martin Lambert Pedersen.

- Biogas-løsningen er fremtiden for landbruget, og derfor er jeg godt tilfreds med, at vi er kommet så langt med de helt konkrete planer her i det sydøstlige hjørne af Sønderjylland, siger Martin Lambert Pedersen.

l-l

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next