VA etablerer ny bioressourceafdeling

Vestjyllands Andel har igennem de seneste år været aktive i udviklingen af forretningsområder inden for cirkulær bioøkonomi. Bl.a. via et stigende engagement i biogasindustrien, området omkring grøn bioraffinering samt i Adival, der genanvender restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug.

Senest har VA etableret en ny bioressourceafdeling, hvis mission er at udforske og udvikle fremtidige forretningsområder for grovvareselskabet og dets medlemmer – med den grønne dagsorden for øje.

- Landbruget er i konstant forandring, og vi arbejder løbende for at sikre den nødvendige »license to produce«. Investeringerne i biogas, grøn bioraffinering og Adival har allerede bragt os godt på vej, og med et tiltagende fokus på udnyttelse af bioressourcer har vi ambitioner om at udvikle endnu et grønt forretningsområde, der kan skabe fremtidig værdi for Vestjyllands Andels ejere, siger adm. direktør Steen Bitsch.

I spidsen for afdelingen står Lars Villadsgaard Toft, der har mangeårig erfaring med anvendelse af landbrugets bioressourcer. Han kommer senest fra en stilling som chefkonsulent og afdelingsleder for Biogas & Bioraffinering ved Seges Innovation og har tidligere bl.a. været ansat ved Dong Energy.

Han påpeger desuden, at den grønne dagsorden – udover betydelige udfordringer – også skaber nogle muligheder, som landbruget bør kunne lukrere på.

- Udnyttelse af bioressourcer og øvrige grønne initiativer skal ikke alene bidrage til et bedre resultat i ESG-regnskabet, men også i det økonomiske. Nøgleordet er forretningsudvikling, og her bliver det bl.a. min opgave at udnytte synergierne på tværs af organisationen og videre til Vestjyllands Andels medlemmer og samarbejdspartnere. Så cirkulær bioøkonomi i endnu højere grad bliver en integreret del af vores hverdag og udvikler sig til et afgørende forretningsområde, slår han fast.

Læs også