Dansk udlandslandbrug spår vækst i 2024 trods presset start

Det danskdrevne landbrug i Østeuropa, FirstFarms A/S, har netop udgivet regnskab for første kvartal af 2024.

Kvartalet har budt på nedgang i omsætningen i forhold til samme periode sidste år (fra 109 millioner til 103 millioner), mens driftsresultatet (EBITDA) er øget fra 33 millioner til 36 millioner. Samtidig er bundlinjen også faldet fra 20 millioner til 14 millioner.

Faldet i omsætning skyldes ifølge selskabet lavere salg af tidligere års afgrøder i forhold til Q1 2023. Det lavere resultat før skat i forhold til samme periode sidste år skyldes primært et højere renteniveau men også gennemførte investeringer i 2023.

Selvom der har været nedgang, er adm. direktør Anders H. Nørgaard alligevel tilfreds med kvartalsresultatet.

- Vores animalske produktion er kommet godt fra start, og vi har løftet omsætningen på grise og mælk med samlet 9 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år. De lave afgrødepriser er fortsat ind i 2024. Det betyder for os billigt foder, men potentielt lavere salgspriser for den nye høst. En forudsætning for et godt resultat i afgrødeproduktionen er, at den høje effektivitet i marken fortsætter, og vi får gode vækstbetingelser, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi skal være »best in class«, og evne at udnytte den produktionskapacitet vi har effektivt og ansvarligt. Det gælder for alle vores driftsgrene. Samtidig skal vi fortsætte det daglige arbejde med at udvikle og implementere bæredygtige tiltag overalt i koncernen.

Han påpeger samtidig, at den fornuftige start på 2024 i driften i kombination med en række markante begivenheder af stor betydning – kapitaltilførsel og nye samarbejdspartnere, m.m. – varsler et godt år i FirstFarms.

For 2024 forventer man at levere et 2024-resultat, bedre end 2023, med driftsresultat i intervallet 110-140 millioner kroner.

Læs også