Netværk af slagtersvende skal redde lukningstruede butikker

De seneste år er en række slagterforretninger lukket – Ikke alene på grund af kundeflugt og hårde økonomiske kår, fordi der er problemer med generationsskifte i branchen.

Derfor har Fødevaredanmark iværksat en kampagne og et netværks- og uddannelsesforløb, der skal klæde talentfulde slagtersvende på til at tage skridtet og kaste sig ud i en karriere som selvstændig.

- Det er en af branchens allerstørste udfordringer lige nu. Vi har nogle ufatteligt dygtige og talentfulde unge mennesker ude i butikkerne, der gang på gang viser, at de er kreative, innovative og fantastisk godt rustet til at flytte vores fag, så landets små slagterforretninger og specialforretninger også i fremtiden kan være med til at diktere den danske madkultur. Men de unge mennesker tøver alligevel, når snakken falder på, om de er klar til at drive mesters butik videre på et tidspunkt, siger Leif Wilson Laustsen i en pressemeddelelse.

Organisationen har samlet nogle af landets mest talentfulde slagtersvende i et landsdækkende netværk med det formål at få de unge mennesker til at tale sammen og få nedbrudt nogle af de barrierer, der gør, at de ikke umiddelbart vælger en karriere som selvstændig.

Foreløbigt består det nye netværk af 14 slagtersvende fra hele landet, men målet er at udvide gruppen det kommende år.

Læs også