Claus producerer 1.000 ton jordbær årligt på Sydvestsjælland: - Jeg troede, at jeg vidste alt om at dyrke jordbær, men det gjorde jeg ikke
Hunsballe Grønt har i mange år produceret jordbær på friland, i drivhus og plastikvæksthuse. Det har været en god forretning, men tanker om fremtiden banker på hos ejerne.

Claus Hunsballe har produceret overdækkede jordbær siden 2008. Fotos: Søren Nørgaard
På Sydvestsjælland lidt udenfor den ældre købstad Skælskør finder man Hunsballe Grønt.
Omringet af grønne marker er det her, der bliver produceret jordbær og grøntsager som squash og knoldselleri til det danske marked. I spidsen står ægteparret Claus Hunsballe og hans kone Henriette. Det har de gjort siden 1990, men dengang var det ikke med jordbær som hovedfokus.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her