Claus producerer 1.000 ton jordbær årligt på Sydvestsjælland: - Jeg troede, at jeg vidste alt om at dyrke jordbær, men det gjorde jeg ikke

Hunsballe Grønt har i mange år produceret jordbær på friland, i drivhus og plastikvæksthuse. Det har været en god forretning, men tanker om fremtiden banker på hos ejerne.

På Sydvestsjælland lidt udenfor den ældre købstad Skælskør finder man Hunsballe Grønt.

Omringet af grønne marker er det her, der bliver produceret jordbær og grøntsager som squash og knoldselleri til det danske marked. I spidsen står ægteparret Claus Hunsballe og hans kone Henriette. Det har de gjort siden 1990, men dengang var det ikke med jordbær som hovedfokus.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også