Fra 37.000 til 72.000 svin om ugen: Slagteri ruster sig til vækst
Det private slagteri Danepork har passeret 10 procents markedsandel og vil nu investere massivt i at blive Danmarks mest effektive slagteri gennem fordobling af kapaciteten.

Arkivfoto: Tenna Bang
Det private Randbøll-baserede slagteri Danepork forbereder endnu et markant løft i sin kapacitet. Virksomheden har søgt om miljøtilladelse til at øge slagtningerne fra ca. 45.000 til 72.000 svin om ugen og er allerede i gang med både kølerumsbyggeri og opkøb af nabogrunde.
Det beretter AgriWatch.
- Men så har vi da i hvert fald god luft til den næste lange periode. Vi har en god dialog med myndighederne, så vi tror, at det falder i hak, siger bestyrelsesformand Søren F. Eriksen til mediet.
Selskabet har de seneste år investeret over en halv milliard kroner i produktionen og mere end fordoblet balancen siden 2020. I dag slagter Danepork omkring 37.000 svin om ugen, hvilket næsten er dobbelt så mange som i starten af året.
Danepork afviser at kaste sig ud i detailhandel eller forædling og vil i stedet holde fokus på kerneforretningen.
Formanden i Danepork ønsker ikke at afsløre det konkrete beløb på kommende investeringer, men understreger Danepork som en attraktiv investeringscase.