Farvel til USA: Sjællandsk bryggeri satser på sydtysk økohumle
Nyt partnerskab mellem Herslev Bryghus og tyskejet humleselskab skal styrke europæisk samarbejde samt mindske CO2 og afhængigheden af amerikanske råvarer.

Herslev Bryghus har indgået et partnerskab med den familieejede Gruppe Bio Hopfen, som dyrker økologisk humle, for at blive uafhængige af amerikansk import. Foto: Mathias Bak
Når Herslev Bryghus fremover brygger øl, bliver en vigtig del af smagen hentet tættere på Danmark. Bryggeriet har netop indgået et samarbejde med Gruppe Bio Hopfen, en familieejet virksomhed ved Bodensøen i Sydtyskland, der i fem generationer har dyrket, hvad bryghuset kalder »nogle af landets bedste økologiske humler«.
- Vi er utroligt glade for at have fundet en partner, der deler vores værdier. Derudover betyder det meget for os at kunne stå inde for de råvarer, vi bruger, og det kan vi med Gruppe Bio Hopfen, siger Herslev Bryghus’ adm. direktør, Jacob Hermansen, i en pressemeddelelse.
Mindre afhængighed og mindre CO2
Partnerskabet betyder, at bryggeriet reducerer sin afhængighed af amerikansk humle, hvilket både forkorter transportvejen, sænker CO2-aftrykket og knytter stærkere bånd til de europæiske producenter.
Humlen leveres direkte fra mark til bryggeri uden grossister eller mellemled. Og da bryggeriets grundlægger, Tore Jørgensen, besøgte den tyske familie, blev han mødt af en velkendt ildhu:
- De viste os rundt med stor passion og stolthed og spurgte til vores forhold til økologi og naturen. For os var det et perfekt match – det er jo en af de vigtigste hjørnesten i vores bryggeri.
Med det nye samarbejde tager Herslev Bryghus endnu et skridt mod at sikre både uafhængighed og bæredygtighed – og samtidig holde fast i bryggeriets vision om, at natur og passion skal kunne smages i hvert eneste glas.
I seneste regnskab landede det sjællandske bryggeri et overskud på 1,8 millioner kroner.