Traditionel spise blev glemt og gemt væk: Astrid vil bringe bælgfrugterne tilbage på tallerkenen
Bælgfrugter som ærter, linser og bønner var engang essentielle dele i de måltider, der blev spist i Danmark. Men da kartoflen blev allemandseje, overtog den pladsen på tallerkenen. Og i dag har bælgfrugterne nærmest ry af at være fattigmandsspise. Men for 29-årige Astrid Søgaard rummer bønner og ærter potentialet for en bæredygtig fødevarerevolution.
Astrid Søgaard (tv.) og hendes søster Malene Søgaard (th.) vil med Pure Dansk gøre bælgfrugterne trendy igen. Bælgfrugter er sunde, rige på proteiner og har en række bæredygtighedsfordele. Foto: Pure Dansk
To par fødder trasker tværs over markerne på gården Søgaard. »Der er en lige der. Den blomstrer, og der er en ært på den«, lyder det fra ejermanden af det ene sæt fødder. »Der sidder simpelthen en bælg på den. Det er vildt nok. Men der har heller ikke været nattefrost«, lyder det fra hendes følgesvend.
Vil du læse mere?
Prøv 30 dage for 30 kr.
Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.
Allerede abonnent?
Læs mere om 30 under 30
Følg med, når der stilles skarpt på 30 under 30 i landbruget. Læs, hvad der driver 30 unge med prominente positioner eller bemærkelsesværdige bedrifter.
Læs mere her