Nordjysk kro giver restprodukter nyt liv
Under konceptnavnet »Bonden, kokken og virksomheden« har Halkær Kro søsat en række workshops, der skal forbinde alle ledende i fødevareproduktionen med at arbejde med produktudvikling og reduktion af madspild.

Halkær Kro og Madkulturhus i Nordjylland har en ambitiøs plan om at få flere landmænd, kokke og virksomheder i Danmark til at arbejde sammen til at forvandle spildvarer til nye madvarer. Foto: Halkær Kro
På den økologiske Halkær Kro i Himmerland har mad, fællesskab, kultur og lokal forankring været omdrejningspunktet siden 1992. Ambitionerne fik imidlertid ekstra medvind med 15 millioner kroner, der anvendes til ombygning af stedet til et moderne madkulturhus, der skal stå færdig i 2023. Samtidig har man haft stor succes med lanceringen af innovationskonceptet »Bonden, kokken og fødevarevirksomheden«, hvor madhuset skal samle og styrke den lokale økologiske fødevarekæde fra jord til bord i et un
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her