I 30 år har Pouls satsninger sikret Thise fremgang

Beslutningen om at overtage varetagelsen af nu et af landets største mejerier blev gennemført i løbet af en enkelt uge, da Poul Pedersen i 1992 blev ejer af det private mejeri Dybbækdal og mejeribestyrer for Thise Mejeri. Nu kan han fejre 30-års jubilæum i topchefsposten som direktør for Thise Mejeri – og selv om han elsker at side for bordenden, har han måtte sande, at ansvaret også til tider kommer med en pris.

Thise Mejeri producerer omkring 85 forskellige produkter, både mælk, syrnede produkter, smør, ost og havredrik. Særlig kendt er man for sin vesterhavsost, som kun bliver produceret på mælk fra landmænd, der bor ved Vesterhavet. Hos Thise Mejeri har innovationsgejsten aldrig fejlet noget. I 2006 producerede man som det første mejeri i Danmark det islandske morgenmadsprodukt skyr. Og i 2020 lancerede man sin havredrik. Poul Pedersen har altid nydt at sidde for bordenden og træffe beslutningerne. Men i 2004 blev byrden ekstra tung, da man endte i en fødevareskandale. Heldigvis klarede mejeriet frisag. Foto: Steven Andersen

De første leveår som økologisk mejeri var svære for Thise, efter en gruppe mælkeproducenter i 1988, sammen med Poul Pedersens far, grundlagde selskabet.

Problemerne med at skabe indtjening gentog sig i 2006, da mejeriet som det første i Danmark begyndte at producere det islandske morgenmadsprodukt skyr.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også