Corteva Agriscience køber amerikansk bio-kæmpe

Corteva har underskrevet en endelig aftale om at erhverve Stoller, en af de største uafhængige biologiske virksomheder i branchen, der har hovedsæde i Houston, Texas.

1,2 milliarder dollars – eller 8,5 milliarder danske kroner.

Så meget kostede det for Corteva Agriscience at erhverve Stoller, der leverer biologiske løsninger til landbruget.

- I kombination med Cortevas førende innovationsorganisation giver Stoller en platform til at udvide og accelerere Cortevas biologicals-forretning

Chuck Magro, adm. direktør i Corteva

Og med drift og salg i mere end 60 lande og forventede indtægter i 2022 på mere end 400 millioner dollars bringer Stoller øjeblikkelig skala og rentabilitet til Corteva.

Købet skal forstærke Cortevas bestræbelser på at give landmænd biologiske værktøjer, der hjælper dem med at leve op til skiftende markedskrav.

- Biologiske stoffer giver landmændene værktøjer med bæredygtige fordele, der komplementerer afgrødebeskyttelsesteknologier og tilsammen kan arbejde for at løse globale udfordringer omkring fødevaresikkerhed og klimaændringer. Stoller repræsenterer en leder i den biologiske industri på grund af virksomhedens kommercielle tilstedeværelse og markedsudvidelsespotentiale, samtidig med at de leverer attraktiv vækst og driftsmarginer, siger Chuck Magro, adm. direktør i Corteva.

- I kombination med Cortevas førende innovationsorganisation giver Stoller en platform til at udvide og accelerere Cortevas biologicals-forretning til at blive en af de største spillere på det hastigt voksende biologiske marked, tilføjer han.

Et marked i vækst

Det biologiske marked forventes at vokse med høje enkeltcifrede procenter årligt frem til 2035, og forventes at repræsentere en fjerdedel af det samlede plantebeskyttelsesmarked i 2035.

Og spørger man Guillermo de la Borda, der er adm. direktør for Stoller, glæder han sig også over det nye samarbejde.

- I Stollers mere end 50-årige historie har vi med succes hjulpet avlere over hele verden med at øge deres produktivitet og forbedre deres bæredygtighed. Vi er stolte af at gå sammen med Corteva, da vi deler en vision om at hjælpe landmænd med at få succes med at dyrke den nærende mad, som verden er afhængig af, siger han.

Stoller er det andet biologicals-opkøb for Corteva i år, da selskabet for nylig annoncerede opkøbet af Symborg, en ekspert i mikrobiologiske teknologier med base i Murcia, Spanien. Corteva vil samle de komplementære kommercielle og tekniske styrker hos Stoller og Symborg som en del af sin biologiske strategi.

Købesummen vil blive betalt ved lukningen af handelen, som forventes afsluttet i første halvdel af 2023 efter myndighedsgodkendelser og opfyldelse af sædvanlige lukkebetingelser.

Om Corteva

Corteva er en børsnoteret, global landbrugsvirksomhed med en produktportefølje af frø, produkter til afgrødebeskyttelse og digitale produkter og tjenester

Virksomheden udspringer af den tidligere kemigigant DowDuPont

Om Stoller

Stoller er en international plantevidenskabsvirksomhed, hvis mission er at maksimere plantens genetiske potentiale og øge udbyttet 

Virksomheden leverer løsninger som plantehormoner, højteknologiske næringsstoffer og mikroorganismer, der kan bruges alene eller i kombination for at forbedre planternes effektivitet og fremme planternes modstandsdygtighed over for stress

Læs også