Plantebaserede fødevarers fremmarch bremses af manglende inspiration
En ny markedsrapport om den plantebaserede og økologiske fødevaresektor i Danmark viser, at der er sket en stor stigning i antallet af beskæftigede med plantebaserede fødevarer. Efter flere års vækst har der det seneste år dog været nedgang i salget af plantebaserede fødevarer, og danskerne skal hjælpes på vej.

Det overordnede køb af forarbejdede plantebaserede produkter er samlet set vokset med 52 procent fra år 2019 til 2022, mens bælgfrugter så et 10 procents fald i samme periode. Foto: Colourbox
Udviklingen af det plantebaserede marked er afgørende for fremtidens bæredygtige fødevaresystem.
Sådan starter den første rapport af sin slags, »Markedsdata for den plantebaserede fødevaresektor i Danmark 2022«, udarbejdet af Plantebaseret Videnscenter i samarbejde med Plantebranchen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her