Nordjysk Case IH-forhandler tager stort spring på toplinjen og sætter rekord

S.D. Kjærsgaard hæver omsætningen med næsten 50 millioner kroner i sit årsregnskab og ser ind i »positivt« 2023 med en solid ordrebog, fortæller ejer og adm. direktør Palle Kjærsgaard.

Danmarks største Case IH-forhandler, nordjyske S.D. Kjærsgaard, kan klappe i hænderne, efter man har lukket regnskabsbøgerne og kan præsentere sit årsresultat for det skæve regnskabsår 2021/22. Det oplyser maskinhandleren i en pressemeddelelse. 

Regnskabsåret, der sluttede den 30. september 2022, har budt på en omsætningsrekord på 481 millioner kroner. Et løft fra året før på 42 millioner kroner. Samtidig er bundlinjen vokset fra 12,4 millioner kroner til 16,5 millioner kroner. 

- Vi er naturligvis godt tilfredse med de opnåede resultater, siger adm. direktør og ejer Palle Kjærsgaard i pressemeddelelsen. 

- Det skyldes en fantastisk indsats af vores medarbejdere, der alle har det helt rigtige kundeservice-DNA. Vi sluttede regnskabsåret med en solid ordrebog på vej ind i det nye, så vi er positive med hensyn til 2023. 

S.D. Kjærsgaard, hvis hovedkvarter ligger ved Frejlev nær Aalborg, har haft Case IH-forhandling i de jyske områder siden 2005 og på Sjælland siden 2020. 

Regnskabstal for S.D. Kjærsgaard A/S
Regnskabstal

Fortsætter væksten

Palle Kjærsgaard forudsiger, at man i 2023 vil se forskydninger i hvilke maskintyper, der vil blive solgt. Maskinhandleren regner f.eks. med at se flere byttehandler. 

- Mange har ikke byttet den gamle maskine de seneste år, og nu er det tid til en sanering og opgradering, så vi vil se flere byttehandler og færre såkaldte rene handler. Brugtmarkedet er fortsat sundt, og der er godt aftræk i brugte maskiner fra udlandet, så vi er klar til at skulle håndtere flere indbytningsmaskiner, udtaler Palle Kjærsgaard.

Planen for den nordjyske maskinhandler er fortsat at vokse i de kommende år. I november offentliggjorde selskabet, at man havde købt sammenlagt 30.000 kvadratmeter ved Ringsted, hvor de sjællandske aktiviteter skal samles i et center på 2500 kvadratmeter. 

I pressemeddelelsen fremhæver Palle Kjærsgaard selv, at opkøb og nye samarbejder med andre virksomheder kan blive en del af handlingsplanen. 

S.D. Kjærsgaard har hovedsæde i Frejlev i Nordjylland og har derudover afdelinger i Vrå, Hornsleth, Karlslunde og Bornholm. Maskinforhandleren har 81 ansatte.

S.D. Kjærsgaard blev etableret i 1930 af Søren Dengsø Kjærsgaard. Siden er selskabet gået videre i generationerne til sønnen Ole Kjærsgaard, der er far til den nuværende ejer og direktør Palle Kjærsgaard.

Læs også