Nordjysk storlandmand sælger otte gårde til energikoncern

Den nordjyske landmand Kristen Vendelboe er blevet presset på økonomien, og har nu solgt otte ejendomme til European Energy, der vil opføre solceller på en stor del af jorden.

530 hektar nordjysk landbrugsjord kommer nu på energikoncernen European Energys hænder. Kristen Vendelbo, 4. generation på slægtsgården Bubbel, er kommet i økonomiske vanskeligheder og har nu valgt at sælge otte adresser omkring Vestervig og Agger til førnævnte energiselskab. 

Det skriver Nordjyske.

Landbruget har både planteavl og produktion af grise. 1.500 avlssøer laver 48.000 smågrise om året samt 3.000 slagtesvin. Kristen Vendelboe har ikke ønsket at kommentere årsagen til salget. 

Nordjyske skriver, at selskabet De Tre Gårde, som er det selskab, hvor Kristen Vendelboe havde sin landbrugsdrift, og som han havde med sin kone og tre sønner, i sit seneste regnskab (2021) havde en samlet gæld på 84 millioner kroner og en negativ egenkapital på 20 millioner kroner.

Ifølge Nordjyske har European Energy betalt i alt 95 millioner kroner for ejendomme og jord samt stald- og driftsinventar. En stor del af jorden vil blive brugt til solcelleparker. Men mere end halvdelen af jorden er dog ikke egnet til et sådan formål.

Der vil fortsat være landbrugsdrift på jorden, oplyser European Energy.  

Læs også