Grøn strøm kan spare fødevareindustrien tonsvis af CO2
Over en treårig periode har en række virksomheder i projektet »Elektrificering af fødevareindustrien« fået hjælp til at omstille produktionen fra sort til grøn. Erfaringerne viser, at det både teknologisk og økonomisk er inden for rækkevidde at erstatte fossile brændsler med grøn strøm - og dermed fjerne en million ton af Danmarks årlige CO2-udledning.

Fødevarevirksomheder kan slippe af med gassen og styrke den grønne omstilling ved at elektrificere produktionsprocesser, og stort set hele branchens gasforbrug kan erstattes med grøn strøm, lyder konklusionen fra projektet. Foto: Colourbox
Over de seneste tre år har 20 danske virksomheder medvirket i projektet »Elektrificering af fødevareindustrien«, der har til formål at omstille den danske fødevareklynge til mere grøn og vedvarende strøm.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her