Business 24-01-2023 08:37:30 Grøn strøm kan spare fødevareindustrien tonsvis af CO2 Over en treårig periode har en række virksomheder i projektet »Elektrificering af fødevareindustrien« fået hjælp til at omstille produktionen fra sort til grøn. Erfaringerne viser, at det både teknologisk og økonomisk er inden for rækkevidde at erstatte fossile brændsler med grøn strøm - og dermed fjerne en million ton af Danmarks årlige CO2-udledning. Fødevarevirksomheder kan slippe af med gassen og styrke den grønne omstilling ved at elektrificere produktionsprocesser, og stort set hele branchens gasforbrug kan erstattes med grøn strøm, lyder konklusionen fra projektet. Foto: Colourbox Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk Læs mere om Victor Juul Grønbæk Gem Over de seneste tre år har 20 danske virksomheder medvirket i projektet »Elektrificering af fødevareindustrien«, der har til formål at omstille den danske fødevareklynge til mere grøn og vedvarende strøm. Vil du læse mere? Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst. Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder. Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen. Prøv os for 10 kr. om ugen Læs også Klimamål: Der skal markant flere vindmøller og solceller på de danske marker inden 2030 To danske energiselskaber investerer trecifret millionbeløb i Power-to-X Fossilfri gødning og skibsbrændstof skal produceres med grøn energi Nordjysk vækstkomet tilbyder alle ansatte medejerskab Flere landbrugsmaskiner skal drives af el