Business 24-01-2023 08:37:30 Grøn strøm kan spare fødevareindustrien tonsvis af CO2 Over en treårig periode har en række virksomheder i projektet »Elektrificering af fødevareindustrien« fået hjælp til at omstille produktionen fra sort til grøn. Erfaringerne viser, at det både teknologisk og økonomisk er inden for rækkevidde at erstatte fossile brændsler med grøn strøm - og dermed fjerne en million ton af Danmarks årlige CO2-udledning. Fødevarevirksomheder kan slippe af med gassen og styrke den grønne omstilling ved at elektrificere produktionsprocesser, og stort set hele branchens gasforbrug kan erstattes med grøn strøm, lyder konklusionen fra projektet. Foto: Colourbox Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk Gem Over de seneste tre år har 20 danske virksomheder medvirket i projektet »Elektrificering af fødevareindustrien«, der har til formål at omstille den danske fødevareklynge til mere grøn og vedvarende strøm. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Ny klimakonference skal samle branchens forskere og virksomheder Novozymes vækster højere end forventet Ny Thise-chef skal evolutionere, men ikke revolutionere Selskab bag grønærte-stop vender millionoverskud til underskud Landboforening og fødevarenetværk: Sådan vækster du gårdbutikken Midtjysk øko-landbrug lukker efter enorm vækst