Den grønne omstilling er i fokus til netværksdag

Torsdag den 27. april er flere institutter og centre fra Aarhus Universitet samt Food & Bio Cluster Denmark værter for Agro Match – en netværksdag for forskere, landbrugsrelaterede virksomheder og andre interessenter med sigtet om at inspirere til og skabe samarbejder, der fokuserer på innovation og den grønne omstilling.

Blandt deltagerne på dagen er Tænketanken Frej, der med direktør Marie-Louise Boisen Lendal i spidsen står for at skyde arrangementet i gang:

- Jeg giver en velkomsttale, og det gør jeg, fordi det er vigtigt at indgå i forskellige partnerskaber for at lykkes i den grønne dagsorden. Det er det, vi (Frej, red.) er sat i verden for; at samarbejde om at nå en mere bæredygtig fødevareproduktion, udtaler hun til Effektivt Landbrug Business.

Hun tilføjer, at hun i talen blandt andet vil berette om sine erindringer, fra dengang Frej startede, og hvordan samarbejdskulturen i branchen har udviklet sig frem til i dag – samt hvordan hun håber, den vil udvikle sig i fremtiden:

- Den (samarbejdskulturen, red.) kommer ikke af sig selv. Det er noget, man skal udbygge og bevare. Det er en unik dansk ting, som vi ikke bør tage for givet siger hun.

Turbo på grøn omstilling

Arrangementet finder sted i AU Viborg, Foulum, og lokaliteten er ifølge arrangørerne ikke tilfældig, da dagens emne er innovation inden for dansk landbrugsproduktion med fokus på den grønne omstilling og med målet om at skabe og inspirere til samarbejder mellem virksomheder og forskere fra Aarhus Universitet.

Agro Match byder på et varieret program bestående af oplæg, diskussioner og erfaringsudveksling – lige fra den nyeste forskning til industrielle tilgange.

Foruden Tænketanken Frej deltager blandt andet også Klimarådet og AgriFoodTure, der ligeledes i deres oplæg vil give kvalificerede bud på, hvad der skal til for at sætte turbo på den grønne omstilling – deriblandt med fokus på samarbejder og missioner, der kan gøre Danmark til et grønt og innovativt foregangsland.

Desuden vil der blive præsenteret konkrete eksempler på samarbejder mellem forskere fra Aarhus Universitet og virksomheder; som blandt andet har fokuseret på, hvordan computerteknologi kan bruges i landbruget. GUDP og Innovationsfonden vil ligeledes være repræsenteret.

Læs også