Samarbejde mellem slagteri og biogasvirksomhed skubber til bæredygtigheden
Et nyt partnerskab mellem biogasvirksomheden Bigadan og slagterikoncernen Danish Crown åbner en lang række muligheder for at gøre kødproduktionen mere bæredygtig og dermed sætte fart på den grønne omstilling.

Biogasvirksomheden Bigadan bliver fremover eneaftager på biomassen fra Danish Crown-slagteriet i Horsens, der blot ligger 800 meter væk. Pressefoto
Hele tankegangen om cirkulær økonomi og sidestrømme, der kan få ny værdi for virksomheder, og samtidig gøre dem grønnere, står højt på ønskelisten blandt mange aktører i den danske fødevareklynge.
Blandt andet har man hos andelsslagteriet Danish Crown kigget mod, at naturgassen til Danish Crowns slagterier og fabrikker i Danmark, samt brændstoffet til koncernens lastbiler, kan erstattes med biogas og anden energi produceret på virksomhedens eget biologiske affald.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her