Efter tragisk dødsfald: Nu er mejeri blevet reddet
Da mejerist Ole Jørn Frederiksen omkom ved en arbejdsulykke tidligere på året, gav det usikkerhed om Jernved Mejeris fremtid. Men nu er fremtiden sikret.

De er glade over at have fået fremtiden på plads hos Jernved Mejeri. Foto: Jernved Mejeri
Jernved Mejeri vil også i fremtiden producere sine populære oste. Det står klart, efter at der er kommet styr på fremtiden i mejeriet, hvilket også har medført, at der er kommet nye ejere på mejeriet.
Det oplyser Jernved Mejeri i en mail til Landbrug Syd.
Mejeriet kører videre i samme ånd som hidtil, med produkterne som for eksempel Kongeå Osten, Jernved Smør og Kongeå Brie. De nye ejere er et samarbejde mellem Morten Kongsbak Jensen og Mammen Mejerierne.
- Morten er mejerist, og har de seneste otte år arbejdet på Tistrup Mejeri hvor der produceres gule oste. De sidste tre år har det været som produkt specialist og teamleder. Morten har en stor passion for mejeribrug, og glæder sig til at føre den stolte håndværkstradition fra Jernved Mejeri videre, skriver Laila Thestrup Frederiksen i mailen.
Om kort tid bliver produktionen således genoptaget, oplyser hun.
- Produktionen vil starte op igen inden for kort tid, så vi fortsat kan forsyne jer med gode oste. Som familie er vi utroligt glade for den model der er fundet, hvor livsværket bringes videre. Jeg bliver på mejeriet, og vil stå for butikken og kundekontakten, skriver hun videre.
Hun benytter lejligheden til at takke kunder og andre for den store opbakning, familien har oplevet siden dødsulykken tidligere på foråret.
Nye ejere med planer
Hos de nye ejere er der ikke kun planer om at fastholde den nuværende produktion, fortæller Lars Staunsbæk fra Mammen Mejerierne.
- Jernved Mejeri skal, under Mortens ledelse, fortsat drives som et selvstændigt mejeri med produktion af de allerede kendte og gode håndværksprodukter. Min og Peters motivation for at tage medejerskab i Jern-ved Mejeri, er at medvirke til, at mejeriet fortsat kan eksistere som før, men at det forhåbentlig også kan udvikle sig over de kommende år, udtaler Lars Staunsbæk ifølge Landbrugsavisen.
Jernved Mejeri har eksisteret i over 100 år. Således blev mejeriet grundlagt i 1909.