Skru ned for kødindtaget og op for forbruget af bælgfrugter.

Sådan lyder de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen, hvor man blandt andet peger på, at danskerne bør spise 100 gram bælgfrugter hver dag. Imidlertid spises der i gennemsnit kun 2,4 gram.

En nylig undersøgelse fra Salling Group viser, at salget af bælgfrugter er faldet 10 procent siden 2020, mens en måling fra Madkulturen viser, at 48 procent af danskerne har et ønske om at spise flere bælgfrugter.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement