Nye fyringer skal gøre DC mere effektivt

Effektiviseringsplanerne hos Danish Crown kastede torsdag en lang række fyringssedler af sig blandt selskabets funktionærer.

Slagterigiganten Danish Crown gennemførte torsdag en stor fyringsrunde blandt selskabets funktionærer og fyrede 160 mand.

Det skriver Finans.dk. Fyringerne kom som led i den effektiviseringsplan, som Danish Crown satte i værk i august måned, som skal gøre selskabet mere effektivt, og som minimum skal forbedre slagterigigantens indtjening med minimum 1,5 milliarder kroner i løbet af de næste to år.

- Alt i alt er antallet af funktionærstillinger i år reduceret med omkring 300, og i produktionen har omkring 1.200 medarbejdere forladt virksomheden, siger koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen til Finans.dk.

Effektiviseringsgevinster

Han tilføjer, at de ting, der er sat i værk på Danish Crown, har medvirket til, at selskabet har nået de delmål, der er sat op.

- I det budgetår, vi lige har afsluttet (30. september, red.), fandt vi effektiviseringsgevinster svarende til 474 millioner kroner på årsplan. I dette regnskabsår når vi op på 800 millioner kroner, og i næste regnskabsår når vi de 1,5 milliarder kroner, siger Tim Ørting Jørgensen.

TIdligere i år lukkede Danish Crown sit slagteri i Sæby, hvor 800 medarbejdere blev fyret.

Læs også