Dansk grovvareselskab investerer i agrifood-startup fond

Rockstart lancerer sin anden AgriFood-fond for at intensivere indsatsen for tidlige Agri/FoodTech-startups

Det danske grovvareselskab Danish Agro træder ind i investorkredsen hos den hollandske venturekapitalfonds, Rockstart, anden såkaldte AgriFood-fond. Det skriver grovvareselskabet i en pressemeddelelse.

Pengene fra den nye fond skal bruges til at investere i startup-virksomheder, der arbejder med ny miljøvenlig og bæredygtig fødevareteknologi. Fonden sigter mod at rejse 50 millioner euro (372,8 millioner kroner) til fonden og planlægger at investere i op til 50 startups inden for de kommende fem år.

- Hos Danish Agro har vi et ambitiøst mål om at gøre landbrugsproduktionen klimaneutral inden 2050 og samtidig økonomisk bæredygtig for landmænd. Dette mål kræver samarbejde og innovation i hele værdikæden, og i adskillige år har vi succesfuldt samarbejdet med forskellige startups. Dette giver os adgang til nye teknologier, viden og inspiration, og derfor ser vi gode perspektiver i at deltage i Rockstarts AgriFund II. Vi kender Rockstart fra vores fælles ejerskab af Cordulus, og vi glæder os meget til at udvide samarbejdet, udtaler Henning Haahr, koncernchef hos Danish Agro.

Fjerde fond

Rockstart AgriFood Fund II markerer Rockstarts fjerde fond i rækken, efter lanceringerne af AgriFood Fond I (2019), Energi Fond I (2020) og Emerging Tech Fond I (2022). Siden lanceringen i 2019 har Rockstart AgriFood Fund I investeret i 50 agri- og foodtech-startups, som vi er stolte af at arbejde sammen med.

Startups som Orderlion (software til optimering af forsyningskæden), Beyond Leather Materials (genbrug af madspild til at skabe alternative lædermaterialer), Cordulus (super præcis mikroklimaforudsigelse) og Reduced (genbrug af biprodukter til at skabe naturlige mad-smage og ingredienser) har samlet rejst over 60 millioner euro (447,3 millioner kroner) i funding siden fondens første investering i juli 2019.

Læs også