Fødevarestyrelsen: At spise kød fra får på solcellegræs får ikke røde lamper til at blinke
Ingen »klare risikovurderinger« viser, at afsmitning af stoffer fra solcelleanlæg kan skade mennesker, der spiser kød fra dyr, der græsser under solcellerne, fremhæver chef i Fødevarestyrelsen.

Er det farligt at lade får græsse ved solcelleanlæg på grund af risiko for afsmitning med skadelige stoffer fra panelerne? Det er der ikke nogen klare risikovurderinger, der viser, fremhæver chef i Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Anne Wolfenberg
Der er ikke »nogen klare risikovurderinger«, der viser, at det er farligt at spise kød fra dyr, der afgræsser arealer omkring solcelleanlæg.
Det fremhæver chef for Kemi og Fødevarekvalitet i Fødevarestyrelsen, Henrik Dammand Nielsen, over for Effektivt Landbrug.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her