Grovvarevirksomhed får ny profil i spidsen for forsyningskæden

Den 1. marts 2023 tiltræder Ida Steensen som Vice President for Supply Chain i DLG efter turnus i selskabets tyske datterselskab, Team Agrar. Hun skal fremadrettet drive DLG’s produktion og logistik i Danmark.

Det danske grovvareselskab DLG er endnu ikke færdig med sin rokade i selskabets top.

Rollen som Vice President for Supply Chain skal overtages, efter at Bøje Schaumann Kjær i december 2023 blev udnævnt til Executive Vice President med ansvar for DLG’s danske forretning.

Den nye person i positionen bliver Ida Steensen, der er kendt i DLG-koncernen, hvor hun har været ansat siden 2015 og i dag er Director for foderdivisionen i koncernens tyske landbrugsselskab Team Agrar.

Når hun tiltræder den 1. marts, vil Ida Steensen få reference til Bøje Schaumann Kjær, og hun indtræder samtidig i koncernens danske ledergruppe.

- Det er altid en fornøjelse at kunne udvikle vores talenter og give dem nye muligheder i organisationen, og derfor er jeg rigtig glad for, at Ida har takket ja til jobbet som Vice President for Supply Chain. Hun har leveret flotte resultater, hver gang hun har fået stillet en ny opgave og er blevet givet større udfordringer. Samtidig er hun en meget dygtig leder, der sætter retning og skaber engagement, fortæller Bøje Schaumann Kjær i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Ida kommer ind i sin nye rolle med et indgående kendskab til forretningen, som kombineret med hendes kommercielle erfaring bliver afgørende, når hun fremover skal lede Danmarks største setup af foderfabrikker og modtagepladser i høsten.

Bøje Schaumann Kjær tilføjer, at han ser meget frem til samarbejdet med sin nye arvtager.

Om Ida Steensen

DLG-koncernens nye Vice President for Supply Chain, Ida Steensen, er uddannet Cand. Scient i Animal Science fra Københavns Universitet.

Hun blev i 2015 ansat i DLG’s afdeling for husdyrernæring, og fra 2016 arbejdede hun med den samlede værdikæde på økologi.

I 2019 blev Ida udnævnt til Head of Formulation (optimeringschef) og i 2020 til senior fagchef med ansvar for kvægfoder og souschef i Husdyrekspertise.

Den 1. marts 2022 tiltrådte hun som Director for foderdivisionen i den tyske dattervirksomhed Team Agrar, hvor hun har arbejdet med at få optimeret og strømlinet foderproduktionen på det tyske marked, så det matcher de standarder og processer, som DLG har fremsat på tværs af landegrænser.

Forsyningskædens vigtighed

Den kommende vicepræsident for virksomhedens forsyningskæde tror også selv på, at opgaven, hun skal løfte, ikke blot er vigtig, men også bliver et spændende beskæftigelsesområde.

- Jeg har stor respekt for Supply-området, hvor min fornemste opgave sammen med mine kolleger bliver at bygge videre på det solide fundament, vi allerede har i DLG. I de år, jeg har været i koncernen, har jeg på tværs af landegrænser set, hvor vigtigt det er, at vi hele tiden udvikler os inden for vores evne til at servicere vores kunder med kvalitetsprodukter i et velfungerende og omkostningseffektivt setup, fortæller Ida Steensen.

- Forsyningskædens understøttelse af den grønne omstilling af landbruget de kommende år ser jeg også som et yderst spændende arbejdsområde. Jeg ser i min nye rolle frem til at arbejde med at optimere vores processer yderligere til gavn for kunderne og andelshaverne, og det er en opgave, jeg glæder mig til af løfte sammen med mange dygtige kollegaer, tilføjer hun.

I Team Agrar bliver hendes opgaver overtaget af Claus-Peter Wölpern, som skal drive den tyske foderforretning videre fremad. Claus-Peter var hidtil ansvarlig for salgsorganisationen gennem tre regionale ledere, som nu overgår til at have direkte reference til Bent Nissen, der er adm. direktør i Team Agrar. 

Ida Steensen begynder nu overdragelsen af sit tyske ansvarsområde, inden hun har første dag i sin nye stilling den 1. marts.

Læs også