Fasterholt må udvide for at følge med efterspørgsel

Så snart tilladelsen faldt på plads, gik udgravningen til den nye bygning i gang. Det var familien bag Fasterholt Maskinfabrik, med grundlægger Agner Thisgaard samt direktør og barnebarn Rikke Kjær Aslak i spidsen, der tog det første spadestik til byggeriet.

Den midtjyske producent af vandingsmaskiner, Fasterholt Maskinfabrik, har nu taget første spadestik til at udvide sit fabriksareal med 3.500 kvadratmeter. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Samtidig melder producenten om alt udsolgt i hele 2024.

- Selvfølgelig tager vi det som ros og et kvalitetsstempel, at vores maskiner er solgt længe inden, de overhovedet kan produceres, men det huer os ikke. For vi kender landbruget og landmændene godt nok til at vide, at de har brug for at kunne vande, når sæsonen starter. Derfor er vi også jublende glade for, at vi endelig kan komme i gang med byggeriet fortæller Rikke Kjær Aslak, adm. direktør og barnebarn til selskabets grundlægger, Agner Thisgaard.

I dag er maskinfabrikkens bygninger præget af knopskyderi, idet den første bygning er fra 1958, mens den nyeste er fra 2009. Sammen med den nye bygning giver det godt 20.000 kvadratmeter under tag, og maskinfabrikken har brug for hver eneste af dem.

Den nye bygning og kommende omstruktureringer skal skabe et bedre flow i produktionen, så den tid, det tager at bygge en vandingsmaskine, bliver kortere. Det betyder, at blandt andet lageret og udviklingsafdelingen flytter over i den nye bygning. De haller, der står tilbage, kommer til at indgå i strømliningen af produktionen.

Det er byggefirmaet Kjæhr & Trillingsgaard, som står for det knap 3.500 kvadratmeter store byggeri. Byggeriet forventes at stå færdigt i november i år, hvorefter bygningerne skal indrettes.

Læs også