Fynsk salatfabrik til en kvart milliard har haft driftsproblemer

Den fynske gartnerikoncern Nordic Greens – der indtil 2022 gik under navnet Alfred Pedersen & Søn – har ofte været leveringsdygtig og har kunnet levere solide regnskabstal.

I august åbnede Nordic Greens, som er landets største tomatproducent, en spritny, højteknologisk salatfabrik i Bellinge, der er den første af sin slags i verden til en samlet investering på 250 millioner kroner.

Vurderingen var, at indenfor få uger ville man kunne køre producere den maksimale kapacitet på 3.000 ton spiseklar salat om året. Men det skulle vise sig at være mere udfordrende end som så.

Det beretter Fyens.dk.

Ifølge avisen måtte Nordic Greens i en kort periode i december skuffe kunderne Coop, Rema 1000 og Dagrofa, da fabrikken ikke kunne levere salat på grund af systemudfordringer.

Overfor mediet fortæller den adm. direktør og ejer, Mads Pedersen, hvordan den nye del af forretningen vil påvirke koncernens regnskab, der offentliggøres til foråret.

- Alle vores kerneforretninger med tomater, agurker og pebere har kørt fuldstændigt, som de skulle. Vi havde selvfølgelig budgetteret med et underskud på salatfabrikken i indkøringsåret, men underskuddet bliver lidt større, end vi havde forventet. Vi må se, hvad det samlede resultat ender på, fortæller han til Fyens.dk.

Han understreger samtidig, at der ikke bliver tale om noget rekordresultat for 2023. I 2022 omsatte virksomheden for 350 millioner med en bundlinje på knap 13 millioner.

Læs også