Danish Crown skifter farven på kødbakker

Hvert år sender Danish Crown 55 millioner sorte kødbakker i plast ud i den danske detailhandel, enten som emballage til koncernens egne produkter eller til private label-produkter i de danske supermarkeder. Men de danske forbrugere skal nu vænne sig til, at den klassiske sorte kødbakke skifter farve til grøn. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

De sorte kødbakker udgør en særlig udfordring i affaldssortering, da de ofte ikke kan genkendes af de optiske sorteringsanlæg, der anvendes til at sortere plastaffald.

Det skyldes, at sort plast ikke reflekterer lys på en måde, der gør det muligt for sensorerne at identificere materialet korrekt. Derfor ender sorte kødbakker ofte med at blive brændt i stedet for at blive genanvendt. De 55 millioner sorte kødbakker består af i alt mere end 1.000 ton plast.

Udfasningen hos Danish Crown vil gælde for emballagen til alle produkter, der i dag kommer i en klassisk kødbakke i Danmark. Langt størstedelen indeholder hakket okse- eller grisekød, men også f.eks. medister, flæsk i skiver og koteletter vil i fremtiden ligge i en grøn bakke.

Læs også