Ny tankreaktor giver plads til biogasproducenters vokseværk

Den store mængde af madaffald, kloakaffald, halm samt restprodukter fra landbrug og industri, der findes overalt i Europa, tilfalder i flere og flere tilfælde biogasproducenterne.

Anlæggene vokser sig større, og i takt med dette stilles der naturligt flere krav til dem, der producerer anlæggene. Et krav, som man i virksomheden A-Consult gerne vil imødekomme med lanceringen af sin hidtil største reaktortank.

- Biogasindustrien har vokseværk, og vi kan se, at branchen efterlyser større anlæg end tidligere. Derfor lancerer vi nu vores hidtil største reaktortank med en volumen på +20.000 m3, en højde på 20 meter samt en diameter på 36 meter, fortæller Thomas Gulager Asmussen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Set fra et totaløkonomisk perspektiv er en stor tank en meget bedre løsning end flere små. I A-Consult har vi altid været frontløbere og specialister i at producere store tanke. Og vi har tidligere lavet tanke med volumen på over 50.000 m3, men for første gang nogensinde kan vi tilbyde vores biogas-kunder en rekordstor reaktortank på +20.000 m3.

Den nye +20.000 m3 store reaktortank er, ligesom A-Consults øvrige tanke, som udgangspunkt opbygget med færdigstøbte betonelementer. Denne måde at opbygge en tank på bidrager både til en mere solid og langtidsholdbar løsning, men det giver også en reaktortank, der er langt mere fleksibel og hurtigere at montere.

Betonelementerne er skabt i A-Consults egne »Hybrid forme« – en metode, der gør det muligt at flytte betonstøberiet rundt i hele verden, og derved minimere fragtomkostninger og CO2-aftryk.

Læs også