Danmark og Kina søsætter bæredygtigt madspildssamarbejde

Ifølge FN er kampen mod madspild et overset og underudviklet fokusområde, hvor der kan hentes økonomiske såvel som klimamæssige gevinster hjem med mere fokus. Netop derfor er et forestående nyt dansk/kinesisk samarbejde sat i værks for at bringe den danske madspildsagenda og nye handelsmæssige græsmarker til Beijing.

Projektet blev indledt med en to-dags wokshop den 23.- 24 marts hos de kinesiske samarbejdspartnere ved »Chinese Academy of Agriculture Science« ledt af Jeppe Juul Petersen. Ud over de kinesiske fageksperter deltog Fødevarestyrelsen, tænketanken One\Third og SEGES med faglige oplæg fra eksperter arbejdende med madspild. Foto:  Den danske ambassade i Kina

- Var madspild et land, ville det ifølge FN være verdens tredjestørste klimaforurenende land næst efter USA og Kina. Hvis FN’s verdensmål skal indfries, er det klart, at der skal en global indsats til. Og da Kina er verdens største producent, importør og forbruger af fødevarer, er Kina således en vigtig medspiller, såfremt denne dagsorden skal lykkes.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Amerikansk startup skaber plantebaseret gelatine
Forskere vil undersøge og forbedre de populære plantedrikke
Ren kemi: Dansk biotek-virksomhed vil gøre biokemikalie-produktionen mere bæredygtig
Slut med kassetænkning: Syngenta tager alle midler i brug i kampen for bæredygtighed
Danske kikærter for første gang på supermarkedshylden