Vil inspirere unge til at tænke bæredygtigt: - Jeg synes ikke, det er så nemt bare at sætte ind

De danske landmænd skal tænke mere i klima, både for at sikre merpris og for at sikre sin eksistensberettigelse. Sådan lyder det fra Arla og Danish Crown, der var inviteret med til en dag, der stod i bæredygtighedens tegn på Bygholm Landbrugsskole.

Michael Fredslund arbejder på en svineproduktion, men er lige nu på skole for at videreuddanne sig som produktionsleder. Han mener, at de i forvejen gør, hvad de kan på gården for at udnytte energien bedst muligt, og at det vil kræve større investeringer, før det rykker noget. Foto: Steven Andersen På bæredygtighedsdagen på Bygholm Landbrugsskole skulle de studerende selv komme med bud på, hvordan man kan gøre en bedrift mere bæredygtig. Foto: Hans Stokholm Kjer De studerende hørte blandt andet Arla, Danish Crown og Seges fortælle om fordelene ved at tænke mere i bæredygtighed og klima. Foto: Hans Stokholm Kjer

I 2030 skal Arla og de bedrifter, som leverer mælken, have nedsat sine udledninger af CO2 med 30 procent. Og i 2050 skal alt, der har med den store danske mælkeproducent at gøre, være klimaneutralt.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også