Danskerne er klimabevidste – men holder fast i kødet
Et forskningsprojekt udråber danskerne til det mest bevidste folkefærd, blandt fire EU-lande, når det kommer til de negative klimapåvirkninger fra kødproduktion. Men langt de fleste svarer fortsat, at man ikke vil lægge kødet fra sig.

Når der skal handles mad i supermarkedet, orienterer danskerne sig i høj grad efter kødet. Resten af måltidet anses som tilbehør, forklarer Louise Krogh Johnson, projektleder hos Pro-Enrich. Foto: Arkivfoto
Danskerne er de mest oplyste, når det kommer til de negative klimakonsekvenser forårsaget af kødproduktion. Men vi er samtidig det folkefærd, der holder bedst fat i bøfferne og pølserne. Sådan lyder en af konklusionerne fra en større spørgeskemaundersøgelse, som det EU-støttede projekt Pro-Enrich står bag.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her