Malena laver bøffer af biller

Under et ophold i Tanzania, hvor Malena Sigurgeirsdottir arbejdede som frivillig underviser i en lille landsby, fik hun øjnene op for insekterne som et bæredygtigt – og velsmagende – alternativ til kød. I dag har hun lanceret en insektbaseret fars, der kan mindske dit CO2-aftryk – én burgerbøf ad gangen.

Malena Sigurgeirsdottir (t.v.) står for produktudviklingen, og Jessica Rose Buhl-Nielsen (t.h.) bidrager med sin uddannelse fra CBS, hvor hun læste sin bachelor i business language and culture. Sammen udgør de makkerparret bag Hey Planet. Hey Planet forhandler sine snackprodukter hos Coop, hovedsageligt Irma. Derudover kan man også finde dem i Magasin og i de tyske butikker Globus, Alsterhaus, KaDeWe og i udvalgte Edeka-butikker. - Vi er altid til stede ved hver produktion. Vi får produceret vores kød ved Teknologisk Institut i Sønder Stenderup, hvor vi laver granulatet, og så ved Convifood i Søborg, hvor vi blander det op til en fars, forklarer Hey Planet-stifteren. På billedet: Jessica Rose Buhl-Nielsen, medstifter af Hey Planet.

Malena Sigurgeirsdottir husker tydeligt første gang, hun smagte et insekt. Det var en aften i 2009, hvor hun sad på gulvet i stuen i en rundkreds med den tanzanianske familie, hun boede hos i sit sabbatår hvor hun arbejdede som frivillig, og der blev serveret aftensmad: Ris med stegte græshopper. I hendes hoved gemte sig et virvar af spørgsmål:

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også