Rentable rejerester: Restprodukter fra rejeindustrien gemmer på stor værdi
I et nyt projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet vil forskere og industrifolk sammen finde en økonomisk gavnlig og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud af rejeindustriens restprodukter. Projektet bliver støttet af Innovationsfonden med 13,7 millioner kroner.

Det cirkulære projekt om at få mere ud af rejernes restprodukter er endnu et skridt på vejen i mod et mere bæredygtighed for Danmark som fødevarenation. Foto: Colourbox
I kampen om at brødføde verdenen på mere bæredygtig manér og samtidig mindske mængden af madspild med iboende værdi, har DTU endnu engang sat sig i spidsen for at gøre noget ved en del af madindustrien, der lader mange gode ressourcer gå til spilde.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her