Fremtidens fødevarer skal findes i landbrugets »skrald«
Ved hjælp af metoden bioraffinering vil Teknologisk Institut og deres partnere trække protein og kostfibre ud af grøn biomasse. Med en bevilling på 2,8 millioner kroner, er håbet, at der kan produceres bæredygtige og lokalt-producerede kvalitetsfødevarer med denne metode.

Hos Teknologisk Institut tror man på, at restprodukter fra landbruget som roetoppe ved hjælp af bioraffinering kan være et af svarene på fremtidens bæredygtige fødevarer. Foto: Teknologisk Institut
Verdens befolkning efterspørger i stigende grad nye, bæredygtige og lokale fødevarer. Det har ført til et kæmpe boom på køderstatningsprodukter lavet af planter eller dyrket i laboratorier. Men at man i fremtiden måske skal spise græs og roetoppe, er nok ikke noget, mange har tænkt på som en mulighed.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her